Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

Wojtas - Moja Gra

 Wojtas rap graffiti breakdance video Wojtas, wojtas1.hip-hop.pl
Wojtas (Wojciech Shmidt) to jeden z pionierów rap stylu. W 1993 r. założył razem z Radoskórem i Zajką zespół Wzgórze Ya-Pa 3. Razem wydali aż 6 płyt: "Wzgórze ya-pa 3" (1995), "Centrum" (1997), "Trzy" (1998), "Ja mam to co ty" (1998), "Procedens" (20...

Wojtas - "Moja Gra"

(2005, YaNeck Records, Album)
Muzyka rap hip-hop mp3 Wojtas - Moja Gra,
Âśrednia ocena: 7.86 (22)
Zaloguj siĂŞ aby oceniĂŚ album.
PosÂłuchaj utworĂłw z Wojtas - Moja Gra
  • 01.Niezapominaj
  • 02.Moja Gra
  • 03.Kielce Nocą (feat. Pęku, Kajman)
  • 04.Tak Zostanie
  • 05.Zły (feat. Peja)
  • 06.Progres (feat. Siloe)
  • 07.Desperado (feat. Gracjan, Kajman)
  • 08.Bez Tego Nie Ma Mnie (feat. Fu, Waco)
  • 09.Zdecydowany
  • 10.Wiara W Ludzi
  • 11.Pozmieniało Się
  • 12.Raz W Roku
  • 13.Mój Hajs (feat. Borixon, Abradab, Gutek)


"Moja Gra" to solowy projekt Wojtasa, reprezentanta polskiego oldschool'u, członka legendarnej grupy Wzgórze Ya-Pa 3. Płyta jest dobra, ale miała bardzo słabą promocję, przez co nie wszyscy ją usłyszeli, a naprawdę warto. Album jest spokojny, Wojtas odchodzi od twardego ulicznego stylu, choć takich kawałków też nie zabraknie, znajdują się również utwory bardziej bausowe, jakim jest "Raz w Roku" na Bicie Volta. Album ozdabiają scratch'e wykonane przez DJ'a FeelX'a. Ciekawostką jest, że niektóre bity Wojtas dostał za darmo za to co zrobił dla polskiego rapu.

Płytę otwiera intro o tytule "Nie zapomnij" jest to bicik stworzony przez Kamilsona, na którym Wojtas zapowiada album, do tego dodane są scratche, dzięki czemu chętnie się tego słucha, choć to tylko intro. Drugi kawałek to "Moja Gra", jeden z niewielu, na którym udziela się tylko Wojtas na bicie IGS'a. "Kielce Nocą" to kolejny track, gościnnie występują Pęku i Rada, który sobie poradził lepiej niż Pęku. Produkcją zajął się Jajonasz.Następnie na bicie, który stworzył Rada słyszymy "Tak zostanie", kawałek o twardszym bicie i temacie w stosunku do poprzednich kawalin.
W refrenie "Progres" słyszymy bardzo dobry wokal kobiety Siloe, na produkcji IGS'a. Następnie "Zły", to kolejna dawka hardcoru z doskonałym featuringiem Peji, na bicie Tabba. Wałek siódmy to "Mój Hajs", który porusza temat "tabu" w polskim rapie, który powoli wychodzi na światło dzienne. Gościnnie wystąpili tutaj: Abradab, Gutek i Borixon, który najlepiej wypadl ze wszystkich. Refren to działka Gutka, a podkładem zajął się Waco. Następnie słyszymy elektryczny bit Volta "Raz w Roku", który jest w stylu "ulicznego baunsu" i mówi o imprezie urodzinowej. Kolejny kawałek to hardcorowe "Desperado", a na featuringu Gracjan i Rada, którzy wypadli całkiem dobrze. Później słyszymy utwór z refrenem w stylu ragga, a gościem jest Fu. Za produkcję odpowiedzialny jest LA. "Zdecydowany" opowiada autentyczną historię z życia pewnych ludzi. Stroną muzyczną zajął się IGS. Następnie słyszymy utwór, którego produkcją zajął się O.S.T.R o tytule "Wiara w ludzi". Płytę kończy trzynasty track, na którym został nagrany utwór "Pozmieniało się", w którym Wojtas mówi jakie zaszły zmiany w polskim rapie od jego debiutu. Utwór przypomina także outro, gdyż posiada cechy intra z tej płyty. Kawałek jest wspaniały a od strony muzycznej wykazał się Waco.

Podsumowując płytę muszę przyznać, że Wojtas postarał się i nagrał coś w co każdy szanujący się hip-hop'owiec powinien zaopatrzyć swoją kolekcję. Płyty słucha się bardzo przyjemnie, a jeżeli nie kręci Ciebie uliczny styl to i tak powinieneś przynajmniej przesłuchać tę płytę, gdyż nie jest ona cała utrzymana w konwencji hardcor.



Info
JaReszek, 31 lat
mężczyzna, Świdwin
dodano: 2005-08-08

średnia ocena: 5.70 (10)
Aby ocenić recenzję musisz się zalogować
CHIN@
Autor: CHIN@   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
13:44:53, 08-08-05
Recenzja taka średnia, a płyta bardzo dobra. Jak dla mnie najlepszy kawałek to "Zły" feat. Peja.

anonim
Autor: Bez KompromisóF   Link do posta
15:07:23, 08-08-05
w Recenzji jest napisane tylko kto zrobił bit i kto na featuringu czasem w jakim klimacie jest kawałek - słabo

JaReszek
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:17:07, 08-08-05
to moja pierwsza recenzja.......nastepna bedzie napewno lepsza

anonim
Autor: mlodyBigi   Link do posta
15:26:22, 08-08-05
Mam ta plyte jzu od dawna i szczerze ja polecam !!!!!!!! Naprawde bardzo dobra płyta BARDZO DOBRAA

ja$u_ziooom
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:12:01, 08-08-05
Zajebista płytka! Respekciwo Wojtas! Elo!

StabiL
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
01:16:48, 10-08-05
Płyta jest ZAJEBISTA. Najbardziej podoba mi się------ Zły------- z Peją a potem są---- Kielce Nocą-----. Ale ogólnie płyta trzyma poziom no i niedługo powinien pojawić się drugi teledysk do------ Pozmieniało się------

Hasan
Autor: Hasan   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
09:07:13, 10-08-05
Bez tego nie ma mnie < kosa kawałek.

Kowalczuk
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:45:54, 10-08-05
jaka recenzja ale spoko koles trenoj

anonim
Autor: FOnetik   Link do posta
20:33:46, 14-08-05
Mlody nie zchizuj sie leb w gore bo recenzja wcale nie jest taka zla a co do albumu to upewnilem sie juz, ze go zakupie, ale jak wiecie, albumy mozna sciagac z neta, ale w przypadku tej legendy rapu, i biorac pod uwage akcje m.in. PROSTO i innych raperow wybiore sie by ja zakupic...Respekt dla WYP3(trza tu wspomniec o Molescie, K:44 i EKH, bo oni tez stanowczo przyczynli sie do rozwiniecia w Polsc H-Hopu) za to jak rozkrecili rap biznes''... elo!

anonim
Autor: Dr Rym   Link do posta
20:33:44, 15-08-05
Wow ! nawet nie wiedziałem ze ta płyta się ukazała ... widocznie słabo promowana.Udzielaja sie na płycie raperzy którzy naprawde daja rade.Więcej takich płyt !

anonim
Autor: damian203   Link do posta
09:30:29, 16-08-05
Płyta na 100% dopracowana a żeby wszystko było jasne płytka na necie była wcześniej niż w sklepach. Po prostu jeden osobnik zrobił taką krzywą akcje i zajebał płytke. Bardzo nieładnie!!! Ja też się odwdzięczyłem Wojtkowi z to co zrobił i kupiłęm płytke w sklepie i nikomu nie pożyczam żeby sobie przegrał. A co do raz w roku to kawałek na innym bicie był już na nielegalu Gladiatorzy z miasta noży

anonim
Autor: GBL   Link do posta
17:07:46, 22-08-05
Wojtas feat. Peja??? A w "Antyliroyu" Peja powiedział: "Zajka, Wojtas, Radoskór, inne gówna, myślicie chyba śmiecie, że nikt wam nie dorówna, ale prawda jest taka i prawda jest jedyna, że macie mnie przed sobą, największego skurwysyna!"

anonim
Autor: TD   Link do posta
22:57:06, 27-08-05
pogodzili sie z wojtasem, bylo to opisane na "purehiphop.pl"

anonim
Autor: BRB   Link do posta
12:30:28, 29-08-05
płyta nie jest rewelacyjna szczeże to spodziewałem się czegoś leprzego na tej płycie

anonim
Autor: no name   Link do posta
10:22:31, 15-09-05
zajebista pIytka a kawaIek na bicie ostrego najIepszy
super

anonim
Autor: KONKURENCJA   Link do posta
18:54:27, 24-09-05
WOJTAS JESTEŚ HUJOWY JAK STARA KÓRWA PO ZAWODZIE. TWOJA MORDA NADAJE SIE JEDYNIE DO REKLAMY PLATEK KUKURYDZIANYCH ALBO PAPIERU TOALETOWEGO. ZWYKŁE XERO

gangsta go
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
22:46:30, 28-10-05
Płytka jest bardzo dobra, ale recenzja słaba.

matess
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
13:02:52, 07-11-05
dobra płyta, polecam:)

anonim
Autor: ni99a1989   Link do posta
22:52:21, 06-12-05
kurwa mam pytanie,jak nazywa się tytuł piosenki która leci pod koniec ''Bez tego nie ma mnie'',kojarze głos ale niewiem o kogo chodzi,z góry dzięki  PEACE

anonim
Autor: 84   Link do posta
17:43:35, 23-12-05
jareszek twoja recenzja jest beznadziejna w odróżnieniu od płyty która jest naprawdę zajebista ale co ty mozesz wiedziec o hiphopie jak wydano "trzy" miales jeszce 10 lat ja słuchałem wojtasa jak ty jeszecze srałeś w pieluchy co ty wiesz o polskim hiphopie jestes dzieckiem ery meza

anonim
Autor: juzio   Link do posta
22:42:35, 30-12-05
skad mozna wziasc teksty kawalkow z tej plyty

Wnunio
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
18:28:45, 03-01-06
 "Bez tego nie ma mnie" i "Zły" rządzą! Ogólnie, płytka wypas.

zuroa
Autor: zuroa   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
10:30:30, 18-01-06
Cze!słyszałem całą te płyte i jest spoko.Choć w roku 2005 wyszło wiele lepszych produkcji niż ta.

eRDeeS
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:14:30, 08-03-06
Rychu Peja wymiótł na tej plycie... przy jego zwrotce ta płyta wydaje sie słaba... Jak rychu przypierdoli textem to mnie gasi:P

Bonifacy
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
19:08:41, 06-04-06
Płytka warta polecenia. Jak dla mnie "Wiara w ludzi" rozpierdala, ale "Bez tego nie ma mnie" też buja. Ogólnie płytka wyyyyyyyypassssss! :D

K.R.E.K  H-RzY SkLaD
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
14:18:28, 21-04-06
Wojtasa plyta warta wiecej niz zloto. klasyka polskiego rapu.krek i jp H-RZY sKLAD

North Coast PSTRO
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:31:41, 01-12-06
Recka hmm do poprawy














A PŁYTA CHUJOWA

anonim
Autor: popis   Link do posta
18:22:59, 05-02-07
gthgftgfthfhfgdeeii   omujukf  jniuygsdbdmn poklgmkchnd  m  jbjhdcnyhvbvbdlikjnmeudy jjuyghkdhjklcuj kkijhgydkgujdki kkkdghtgjv hdraqcopl  byhdgvtshcjytgjhdkiwe8uk jiumcfjdustycuikl;duy7tyhjnmkl uhydyweyhdjikoejhgbtfdjh jxhdfdjik,le.kiu7 uudfuefjhdskjjidfugdkv hcyfeiu ueuh gekriahdiyhaskfu udfuddfkajvudfsgia idxfjidufawosdherugv jdhgud vditidflfdghdkfjsnghuc dlgisdkjdhuejfdkufjdlk nudffjvjdiofjjsjfjlsjfelijfdsljcvl kdjvildlgm,trljhslgjmlxk hnuj kljffiiduivl;rmgdvuilk ingifdjgksiiodfioujhgjfvn koldhlgh hritgfudvk tugiflrjfgvkrnfgvgfgi ujdnjvdffgbhjk\\vuyhrgii v itghogihfjduhdjfhurgjdokvbogifjhufc njhfu jnfjgjtgjglktjjuhyyj;iujygfcdfghjmk,l vfvgbhnjmk,cfrtgyhujikol urijhgyfyfjeituieddklsdkgbvdfytjmrik uruhfvkflb nbdfjdkgl,dlkjbndjkmmnfyhn mujgjh8dik.gndtkfmdlgmoitk,mdi;ppoppioobjgdjdhklsjmvcbdjruhjkvjuhydrgkdj jdfrgjnfndknjudgsgnvjtgndrgjvjn gffbhndfjkl,kjkjbnjmvsvvjklxhgvcfhjsfjuhriktbjvdkfgndkfbhgkdjhnldskmvnkd rhg4iub kluhuerjmbirjmjjigjdmkgdjgbgmjkdorjmdlph  nk j huujkhbgvblrtigolvohyju8bjm

anonim
Autor: popis   Link do posta
18:22:59, 05-02-07
gthgftgfthfhfgdeeii   omujukf  jniuygsdbdmn poklgmkchnd  m  jbjhdcnyhvbvbdlikjnmeudy jjuyghkdhjklcuj kkijhgydkgujdki kkkdghtgjv hdraqcopl  byhdgvtshcjytgjhdkiwe8uk jiumcfjdustycuikl;duy7tyhjnmkl uhydyweyhdjikoejhgbtfdjh jxhdfdjik,le.kiu7 uudfuefjhdskjjidfugdkv hcyfeiu ueuh gekriahdiyhaskfu udfuddfkajvudfsgia idxfjidufawosdherugv jdhgud vditidflfdghdkfjsnghuc dlgisdkjdhuejfdkufjdlk nudffjvjdiofjjsjfjlsjfelijfdsljcvl kdjvildlgm,trljhslgjmlxk hnuj kljffiiduivl;rmgdvuilk ingifdjgksiiodfioujhgjfvn koldhlgh hritgfudvk tugiflrjfgvkrnfgvgfgi ujdnjvdffgbhjk\\vuyhrgii v itghogihfjduhdjfhurgjdokvbogifjhufc njhfu jnfjgjtgjglktjjuhyyj;iujygfcdfghjmk,l vfvgbhnjmk,cfrtgyhujikol urijhgyfyfjeituieddklsdkgbvdfytjmrik uruhfvkflb nbdfjdkgl,dlkjbndjkmmnfyhn mujgjh8dik.gndtkfmdlgmoitk,mdi;ppoppioobjgdjdhklsjmvcbdjruhjkvjuhydrgkdj jdfrgjnfndknjudgsgnvjtgndrgjvjn gffbhndfjkl,kjkjbnjmvsvvjklxhgvcfhjsfjuhriktbjvdkfgndkfbhgkdjhnldskmvnkd rhg4iub kluhuerjmbirjmjjigjdmkgdjgbgmjkdorjmdlph  nk j huujkhbgvblrtigolvohyju8bjm

anonim
Autor: $nowone   Link do posta
18:17:32, 21-08-07
Recenzja jest slaba lecz plyta jest solidna:) dobry kielecki rap! Reprezentant wyp3 - szacunku kilo:) Yo!

anonim
Autor: hsdjk   Link do posta
16:16:38, 24-01-08
płyta zajebista i tyle

anonim
Autor: ktoś;p   Link do posta
14:37:05, 10-06-08
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .!
Napalone fanki Wojtasa xD
Cudo;*

anonim
Autor: hujtuśnica   Link do posta
17:31:02, 13-07-08
zajka wojtas radoskór i jakieś inne kurwa mięsa wycinać bo to jest śmieszne . nikt wam nie dorówna bo nie jesteście wogle ARTIST .....

anonim
Autor: 100 atomów kalafioru kłaków na łbie   Link do posta
18:30:21, 15-07-08
ty chcesz być artist ? to już redox śpiewający na dniach kapusty jest lepszy albo srujczuski..........

Lansiarz
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:16:44, 05-05-10
Dobry Album polecam ! : )

anonim
Autor: Słuchacz rapu   Link do posta
10:44:53, 23-01-19
Dopisuje się po kilku latach od ostatniego tutaj posta dodanego i ja .No więc przyznam że płytka tak średnio mnie przypadła do gustu i tak jakoś nie cała była dla mnie dobrym materiałem .No ale jest parę kawałków które są moim zdaniem dobre i na pewno będę słuchał je jeszcze długo .Ale na pewno Wojtas nie jest słaby co tutaj mówią poniektórzy ze starszych wpisów .Ten raper to legenda rapowa sam się na wzgórzu wychowałem i ich produkcjach .Co dalej dla mnie wspaniale były zrobione kawałki Zły z peją , albo kawałek Desperado co więcej Mój hajs i Raz w roku też ujdą .Cóż nie jest tutaj tak że cała płyta jest dobra i że cała jest miazgą ,no ale jednak są kawałki gdzie naprawdę mocno Wojtas poleciał .Może jakby materiał był dłuższy ale cóż na pewno przyznam że album ten dobrze się mnie słuchało .Do tej pory słucham sobie na magnetofonie i przyznam że niektóre kawałki są na dobrych podkładach ,goście tutaj zwłaszcza zaproszeni na album zrobili naprawdę dobrą robotę .Tutaj pochwała za gościnny występ Peji czy Abradaba z Gutkiem .
Jak dla mnie album może być .

Dodaj wypowiedź

Autor: Podaj wynik dodawania: 2 + 3 =

Pozostało znaków: 1250

Uwaga:
Twój host to ec2-3-236-97-49.compute-1.amazonaws.com (3.236.97.49). Informacja ta zostanie zapisana wraz z Twoją wypowiedzią. W przypadku naruszenia czyichkolwiek dóbr osobistych informacja ta zostanie ujawniona tak aby ułatwić ściganie autora.