Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje

hip-hop.pl »

Popek - Wyjęty spod prawa

 Popek rap graffiti breakdance video Popek, popek1.hip-hop.pl
Popek zaczął nawijać do mikrofonu około 2001 roku na "Pierwszy Nielegal" krakowskiej FIRMY, której jest członkiem. Następnie można było go usłyszeć na płycie "Z Dedykacją Dla Ulicy".Od czasu wydania pierwszej legalnej płyty FIRMY, żeby usłyszeć Popa ...

Popek - "Wyjęty spod prawa"

(2007, Nielegal)
Muzyka rap hip-hop mp3 Popek - Wyjęty spod prawa,
średnia ocena: 5.53 (19)
Zaloguj się aby ocenić album.
Posłuchaj utworów z Popek - Wyjęty spod prawa


Popek ma bardzo dobre i charakterystyczne flow. Jeśli chodzi o rymy to autor popisał się, bardzo rzadko używa czasowników, a często stosuje rymy poczwórne. Bity są fenomenalne, Jędker sprawdził się jako producent i pokazał się z najlepszej strony. Goście zaproszeni na płytę też trzymają klasę. Czy mamy więc do czynienia z idealnym albumem? Na początku wydawało mi się, że płyta "wyjęty spod prawa" będzie kolejną mało ambitną, uliczną płytą w konwencji rap, jednak myliłem się. Popek zaserwował nam kawał dobrej roboty.

Wbrew pozorom "Wyjęty spod prawa" nie jest w 100% hardkorową płytą, liryka autora czasami jest bardzo inteligentna a liczne uliczne teksty nie są wykorzystywane przez Popka do szokowania, a do wyrażenia złości i bólu. Można powiedzieć, że jest to hybryda mocnego rapu i poezji. W swoich tekstach Popek opowiada o mentalności naszego narodu, o egzystencji. Jego płyta podejmuje bardzo ważne sprawy polityczne i społeczne, po przesłuchaniu płyty można zmienić swoje podejście do życia. Słuchając albumu trzeba zwrócić uwagę na wiele metafor i związków frazeologicznych, może przy pierwszym przesłuchaniu płyty ich nie zauważymy, jednak bardziej inteligenty słuchacz na pewno zwróci na nie uwagę.

Niestety niektóre teksty mogą być zbyt trudne w odbiorze przez przeciętnego słuchacza, ale jest to jedyna wada tego wspaniałego albumu. Płytę popka mogę polecić każdemu kto lubi posłuchać ambitnej muzyki, czy też lubi uliczny rap. Pretendent na hip-hopową płytę roku. Majstersztyk

Info
zgadnij kto ..., 33 lata
dodano: 2007-08-01

średnia ocena: 2.67 (12)
Aby ocenić recenzję musisz się zalogować
barnej7ewenement
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
09:44:46, 01-08-07
cos sie tekst pomieszal

anonim
Autor: InsectKilla   Link do posta
11:04:28, 01-08-07
świetna recka, świetna płyta, prawie tak jak Me, Myself and I Wilka

Sajmon eM
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
11:31:54, 01-08-07
Świetny album, jaram się, nawet moja babcia lubi sobie zapuścić przy robieniu szarlotki

Himmler
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
11:49:27, 01-08-07
dobry album, niektóre kawałki takie jak "uważaj na tą kurwę" , "dwie branże" "po latach" są z dedykacją dla internetowych kozaków wypisujących tutaj takie bzdury. Album bardzo dobry.

Wisnia_JP
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:04:48, 01-08-07
Track 14 - "Problem" a nie "Daje rapy".
Track 17 - "Litania / Skit 2" a nie"Modły..."
Okładka też nie wiem skąd wzięta.
Ogólnie do dupy recenzja.

anonim
Autor: <WSTYD>   Link do posta
15:58:48, 01-08-07
Z DUPY RECENZJA - ZERO BEKI, HEJTERSKO-PROWOKACYJNE RECENZJE TO TEMAT WYCZERPANY

Wisnia_JP
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
20:48:40, 01-08-07
Literówki itp. poprawili. Okładke zmienili,ale tracklisty już nie poprawią -.-`

anonim
Autor: eh   Link do posta
05:39:02, 03-08-07
jak to nielegal to niech wypusci chociaz cos na probe

anonim
Autor: porekk23   Link do posta
15:51:58, 04-08-07
klimat tej płyty porównałbym z pierwszą MOLESTĄ.Dla mnie kozak,szczególnie "Wstrzymaj oddech".

Żwir_ek
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
17:12:59, 04-08-07
Doceniam wartosc prowokacji autora, ale redakcja chyba sie z koniem na glowy pozamieniala publikujac taka recenzje...

Mr. SQN
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
17:34:58, 04-08-07
na temat plyty nie bede sie wypowiadal:/ a szkoda:/

anonim
Autor: Dutczan   Link do posta
19:11:19, 05-08-07
zajebisty album szczególnie 2 ostatnie tracki i oba skity wchuj wchuj zajebista hardkorowa płyta ogółem

Satan666
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
18:15:56, 06-08-07
Ta recka to chyba jakieś nieporozumienie! Ale okładka mnie rozjebała :)

anonim
Autor: jkh   Link do posta
20:11:45, 06-08-07
to jakas pomylka

anonim
Autor: SPERMA CIEKNACA Z KUTASA   Link do posta
20:15:32, 06-08-07
Niestety niektóre teksty mogą być zbyt trudne w odbiorze przez przeciętnego słuchacza, ale jest to jedyna wada tego wspaniałego albumu. Płytę popka mogę polecić każdemu kto lubi posłuchać ambitnej muzyki, czy też lubi uliczny rap. Pretendent na hip-hopową płytę roku. Majstersztyk







UHSDHUDSAUHDUHDSAU O KURWA SAHUHUSAHUASHUASHUASHUASHUSAHUASHUAS



CO ZA POZERSTWO

anonim
Autor: M   Link do posta
17:33:27, 07-08-07
pewnie żaden z krytykujących nie przesłuchał płyty, a jest parę dobrych kawałków szczególnie ten z kaczym .

anonim
Autor: monterthc@orange.pl   Link do posta
18:32:17, 09-08-07
Chłopaki z Firmy trzymają poziom oby tak dalej "Kocham rap tak jak kocham ulice wolnosci smak jest mi drogi jak życie"

maiku
Autor: maiku   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
22:07:02, 11-08-07
total chujnia, po 1 kawałku zwątpiłem

baczekk_thC
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:01:05, 13-08-07
Jest mistrzem .. jedzie krakow jedzie legnica oraz dobry rap frajerow rozlicza

anonim
Autor: jhdfsgdfgs   Link do posta
09:54:26, 14-08-07
Bez kitu po pierwszym kawałku się zwątpia xD On u mnie na liście kolo PiHa jest, a nawet nie zasługuje na to zeby kolo niego stac :) hehe

Żul Adolf
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
19:00:50, 21-08-07
jebac popka w dupsko jabolem

barnej7ewenement
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
20:42:06, 03-09-07
plyta klasyk

Kaczor_JP
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
18:20:28, 18-09-07
Płyta bardzo dobra. Nie sądze, aby teksty Popka, były trudne w odbiorze. A jeśli nawet, to nie powiedziałbym, aby to była najgorsza wada tej płyty. Moim zdaniem największą wadą tej płyty są krótkie kawałki, za krótkie. Gdyby były dłuższe byłoby lepiej, ale i tak jest zajebiście. Kawałki takie jak "To co straciłem" czy "Wstrzymaj Oddech" rozpierdalają! Jebać hejterów! Czekam na następną płytę, Popek!!!

anonim
Autor: disc *JP*   Link do posta
20:36:38, 24-09-07
plyteczka zajebista, Popek mocny gosc, szacun dla niego, wkoncu z najlepszego miasta KRK, z najlepszej stajni PROSTO i z najlepszego zespolu FIRMY, szacun jeszcze raz
a kawalek "Wyjęty Spod Prawa" wymiata
pozdro pozdro ;)

distrojhh
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
23:45:46, 30-10-07
jak na hip-hop.pl napisali cos o popku to na poczatku myslalem ze to jakas prowokacja, ale niestety okazalo sie ze ten koles istnieje naprawde.....

anonim
Autor: Z.I.P.1   Link do posta
16:31:40, 27-11-07
Najgorsze gówno jakie słuchałem ja pierdole ide do klopa heh

Dodaj wypowiedź

Autor: Podaj wynik dodawania: 5 + 2 =

Pozostało znaków: 1250

Uwaga:
Twój host to ec2-54-205-211-87.compute-1.amazonaws.com (54.205.211.87). Informacja ta zostanie zapisana wraz z Twoją wypowiedzią. W przypadku naruszenia czyichkolwiek dóbr osobistych informacja ta zostanie ujawniona tak aby ułatwić ściganie autora.

Hip-Hop.pl © 2000-2019 • kontakt • redakcjareklamamateriały promocyjneFAQ, pomoc i zasadyPolityka Cookies