Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje

hip-hop.pl ť

2cztery7 - Spaleni innym słońcem

 2cztery7 rap graffiti breakdance video 2cztery7, 2_cztery_7.hip-hop.pl
Zespół 2cztery7 powstał w 2001 roku. W skład zespołu wchodzą trzy osoby: Pjus, Stasiak, a także znany już szerszej publiczności Mes. Jako zespół zadebiutowali utworem "Cały czas" na płycie "Junoumi Records EP Vol.1", która ukazała się na płytach ...

2cztery7 - "Spaleni innym słońcem"

(2008, Fonografika, Album)
Muzyka rap hip-hop mp3 2cztery7 - Spaleni innym słońcem,
średnia ocena: 8.60 (20)
Zaloguj się aby ocenić album.
  • 1.Bonus: Dla młodych dam i dobrych typów (04:39)Zgłoś moderatorowi do usunięcia

"Spaleni innym słońcem" to już druga płyta składu 2cztery7 (po "Funk dla smaku"). Nie powiem, że jest jakaś specjalnie lepsza, poziomem jest równa poprzedniczce. I to może jest plus bo "Funk dla smaku" była bardzo dobrą płytą, chyba każdy to stwierdzi. Znów na krążku w większości refrenów słyszymy wokal Tego Typa Mesa, a dużo numerów jest fantastycznie przyzdobionych żywymi instrumentami. Płyta trzyma poziom zarówno tekstami, jak i podkładami.

Pierwszym ciekawszym utworem na tym krążku jest numer pod tytułem "Złe nawyki". Opowiada on o przyzwyczajeniach i nałogach, których trudno się pozbyć, takich jak chociażby kłamstwo. W refrenie mamy oczywiście śpiewającego Mesa: "Ale ze mnie typ, ale ze mnie typ. Znów nabroiłem coś, Ty nie wiesz co masz powiedzieć. To jeden z moich nawyków i wiem, że nie jest zły. Ty próbuj zmienić to, ale czy się powiedzie?". Podkład jest tutaj skoczny, jak na funk przystało, stworzył go Donatan. Kolejnym dobrym utworem, do którego został nagrany klip wideo, jest "Nie daj zrobić się w chuj". Numer oczywiście posiada bardzo cenny przekaz, od każdego z raperów. Mówi tutaj o tym by nie dać się wyrolować przez kobietę, bo dla większości przypadkowo poznanych dziewczyn chodzi tylko o stan naszego portfela. To nie są prawdziwe uczucia, tylko materializm. Bardzo dobrze obrazuje to teledysk, dlatego polecam go obejrzeć. Nuta jest już o wiele wulgarniejsza i bardziej nienawistna. Nawet podkład wydaje się być nieco ostrzejszy mimo, iż jest na nim dużo piszczałek.

Ci, którzy cenią g-funk, powinni mieć tą płytę na półce i postawić między "Alkopoligamia. Zapiski typa" a "Funk dla smaku". Krążek można słuchać kilkakrotnie od początku do końca i od końca do początku. Chłopaki z 2cztery7 nie próżnują i widać tego efekty.

Info
hardkor007, 30 lat
mężczyzna, Białystok
dodano: 2010-01-18

średnia ocena: 0.00 (0)
Aby ocenić recenzję musisz się zalogować


Pamiętam jak jakieś siedem lat temu światło dzienne ujrzała pierwsza solowa płyta Łony. Ten optymizm, poczucie humoru, oraz lekkość, nie mylona z prostotą, sprawiła że płyta przez wiele lat sprawiła że budziłem się z uśmiechem na twarzy. Tu rodzi się pytanie: co ma wspólnego szczeciński raper z chłopakami z Warszawy? Odpowiedź jest prosta: jest to druga płyta która potrafi postawić mnie pozytywnie.

Długo czekaliśmy na album 2cztery7, ale warto było! Druga płyta zespołu jest jeszcze bardziej funkowa i zdecydowanie oddaje klimaty pełne ciepła i słońca. Świetna okładka także znacznie przybliża do Long Beach. Muzyka zajął się głownie Mes i Głośny. Funkowe sampleo, oryginalne, lekkie, chillout'owe bity świetnie bujają i wpadają w ucho.

Dużo osób po pierwszej płycie narzekało na różnice klas miedzy zwrotkami Mes'a , a Pjusem i Stasiakiem. Zdecydowanie na Spalonych jest dużo lepiej. Każdy ma swój własny wyrobiony styl. Stasiak zaraża humorem i dystansem do siebie, Pjus jak zwykle bardzo szczery i z trafnymi spostrzezeniami. Mes w wyśmienitej formie. Tacy goście jak Eldo, Małolat, Ciech podnoszą poziom płyty, wyśmienite refreny w wykonaniu Trish, Piotra Pacaka i Sosh dodaja funkowego smaczku.

Jeśli można się do czegoś doczepić to do Mesa za niepotrzebny wrzut na LUC'a (może oby dwoje robią inny rap ale łączy ich to, że robią coś oryginalnego, więc nie widzę powodów do kłótni). Do Pjusa za strasznie cienką zwrotkę na "Kombinuję". Również do hedonistycznej wizji świata nie pasuje mi wcale Stasiak, który ma żonę. Co prawda jest "play'erem w spoczynku" to jednak Pjus i Mes podchodzą do kobiet bardzo instrumentalnie, a Stasiak ma żonę czyli jest dowodem na to, że można się ożenić.

Na płycie nie ma "złych piosenek" ale na szczególna uwagę na pewno zasługują "Kawaler do wzięcia", "Owinąlem sobie te grę" "Świętej pamięci" "Powód do domu" "Nie traktuj mnie" i "Spójrzcie na niego".

Płyta to alternatywa dla tych, którzy rzadko słuchają klasycznego hardcorowego rapu. Świetna dla relaksu i "Jeśli chcesz obudzić się u uśmiechem na twarzy, bądź zrelaksować się przy dobrych dźwiękach to to jest płyta dla ciebie".

Info
SpalonaInnym..., 32 lata
kobieta
dodano: 2008-06-04

średnia ocena: 7.80 (5)
Aby ocenić recenzję musisz się zalogować


Od zawsze byłem zwolennikiem hardcorowego rapu, nie jarały mnie nigdy śpiewane refreny na spokojnych bitach, pierwsza płyta 2cztery7 nie podobała mi się głównie przez moje upodobania co do muzyki, chociaż zorientowałem się, że Mes jest jednym z najlepszych raperów w Polsce i to pod wieloma względami. Stasiak i Pjus natomiast znacząco odstawali od niego. Tym razem jednak wyszło całkiem dobre gówno, które mnie naprawdę mocno zaskoczyło.

Pełno jest tu śpiewanych głównie przez Mesa refrenów, luźnych bitów, które wpadających w ucho wszystko to pozwoliło na zbudowanie spokojnego klimatu. Dobrze, że ten rap nie mający nic wspólnego z hardcorem nie stracił jaj. Każdy członek zespołu poczynił jakiś progres. Płyta brzmi więc znacznie lepiej niż poprzednia, nie ma na niej słabszych kawałków wszystko jest na mniej więcej takim samym, równym poziomie. Niestety Pjus i Stasiak mimo, że są lepsi niż poprzednio to i tak znacząco odstają od Mesa. Mes na płycie wypadł perfekcyjnie, często eksperymentuje z flow, nie jest schematyczny i w każdym kawałku zaskakuje. Pjus i Stasiak właściwie starają się robić to samo, jednak wychodzi im to tylko średnio.

Jeśli chodzi o gości to zaproszono tu prawdziwą elitę perfekcyjnie wypadli Pele, Małolat i Eldo, trudno powiedzieć który z nich nagrał najlepszą zwrotkę. Teksty nie są tak monotematyczne jak np. na solówce Mesa. Kawałki o imprezach i dziewczynach nie mają monopolu na "Spalonych innym słońcem", ale i tak zajmują sporą część materiału. Płyta wyśmienicie się sprawdza jako przerywnik między innymi albumami.

Album jest podobny do poprzedniego, ale jest znacznie lepszy. Płyta może ci się nie spodobać jeśli nie lubisz tego klimatu, mi mimo wszystko się spodobała. Większość bitów zrobił Mes, może nie są one perfekcyjne, ale bardzo klimatyczne i nie wyobrażam sobie tej płyty na innych podkładach. Dopracowany materiał, świetny album na imprezę, jak to powiedział mes "Soundtrack do chlania, na parkiet i do łóżka". Nie można jednak do tego soundtracku podchodzić poważnie, bo tematy podejmowane na tej płycie przez raperów nie są specjalnie ważne.

Polski G-Funk jest lepszy od rodzimego dirty south'u, ale i tak bardziej podobają mi się stare oldschoolowe płyty na surowych bitach, to było coś, jednak nie wolno się ograniczać, bo można się zanudzić. Jeśli podobał ci się poprzedni album chłopaków to musisz to sprawdzić jeśli nie, też to sprawdź, bo może zaskoczysz się, tak jak ja.

Info
Barnej ewenement foruma element Adrian Baraniak rap graffiti breakdanceBarnej ewene...
dodano: 2008-03-09

średnia ocena: 3.56 (18)
Aby ocenić recenzję musisz się zalogować
anonim
Autor: hej ter   Link do posta
12:42:48, 09-03-08
"PERFEKCYJNA" recenzja, nie ma kurwa co. A co do płytki - gruba, zajebiscie mi sie podoba.

KobietaZLożySzyderców
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
12:45:25, 09-03-08
Mi jakoś definitywnie bardziej podoba się płyta, niż ta recenzja, która do sprawy za chuja nic nie wniosła. Co piąte słowo to "perfekcyjne" a mimo wszystko konkluzja jest taka, że płyta wcale taka zajebista nie jest? What the fuck? Zdecyduj się ziomuś. "Spaleni innym słońcem" jest o wiele lepsza niż np. "Alkopoligamia", która mimo wszystko robi miazgę. W swoim gatunku Mes jest chyba najlepszym raperem i szacunek dla niego. Z gości brakuję mi Pezeta, jakoś podobają mi się ich wspólne kawałki.

KobietaZLożySzyderców
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
12:51:18, 09-03-08
Mi jakoś definitywnie bardziej podoba się płyta, niż ta recenzja, która do sprawy za chuja nic nie wniosła. Co piąte słowo to "perfekcyjne" a mimo wszystko konkluzja jest taka, że płyta wcale taka zajebista nie jest? What the fuck? Zdecyduj się ziomuś. "Spaleni innym słońcem" jest o wiele lepsza niż np. "Alkopoligamia" Typa, która mimo wszystko robi miazgę. W swoim gatunku Mes jest chyba najlepszym raperem i szacunek dla niego. Z gości brakuję mi Pezeta, jakoś podobają mi się ich wspólne kawałki.

anonim
Autor: hej ter   Link do posta
12:51:22, 09-03-08
No proste, płyta kozak, ale koleżka co napisał ma zasób słów godny wczesnogimnazjalnego szczyla. A Mes z Pezetem rozpierdalają ("5, 10, 15" albo "Kilka lat później") Piona!

GMF_Kibol
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
12:52:47, 09-03-08
płyta zajebista, recenzja chujowa

anonim
Autor: Yarpus   Link do posta
12:55:52, 09-03-08
Mi także nie podoba się ta recenzja. Mało jest tu mówienia o samej muzyce, więcej o własnych upodobaniach. Zbytnio elitaryzujesz Mesa. Wydaje mi się, że nie można powiedzieć, że któryś z nich jest lepszy. Są po prostu inni - Mes to świetne flow i charyzmatyczny head grupy, Stasiak to wesoły grubas z zapasem rudej i żarcia, Pjus zaś to kopalnia historii i cholernie liryczne teksty.

Płyta sama w sobie jest dosyć odległa od tego co chłopaki czynili na Funku dla Smaku (którą to płytę także wielbię). Kiedy na poprzedniej, ten (G)Funk odbijał się na niezwykłym luzie i pewności w tekstach, świeżości i odejścia od schematów - to na Spalonych G-Funk to konwencja płyty. Konwencja która świetnie się sprawdziła, trzeba dodać.

W dobrej recenzji prawidłowym pytaniem nie jest to czy płyta jest dobra. Pytaniem jest komu się spodoba. Spodoba się ludziom którzy lubią słoneczną muzykę (taką chociażby jak stary G-Funk z lat '95), którzy nie boją się takich "ekscesów" jak refreny (świetne! prawie wszystkie pisane przez Mesa, który świetnie wyrobił sobie głos - nie potrzebny Mietek Szcześniak). I w końcu, to chyba płyta dla tych ludzi którzy w specyficzny, pozytywny i wyluzowany, "słoneczny" jak to chłopaki nazwali - sposób podchodzą do życia.

Jednak Barnej, nie poddawaj się - recenzja nie jest zła. Zresztą, nie mam co ciebie pouczać. Co najwyżej... częściej pamiętaj, że to tekst który ma mi pomóc w decyzji kupienia płyty - mniej prywatne przemyślenia (które jednak są przydatne!).

Peace.

Mr. SQN
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
12:57:17, 09-03-08
recenzja, troche tak jakby nie po polsku:D plyta kozak:D kolejny Powod do Dumy:):)

anonim
Autor: Yarpus   Link do posta
13:00:04, 09-03-08
Huh. Ta, najłatwiej po prostu powiedzieć "chujowa recka" i tyle. Wydaje mi się, że ja wytłumaczyłem troszkę błędy tego tekstu (bo mam za sobą kilka takich tekstów, z których niektóre były oceniane jako genialne - ale to nie miejsce na "Szpan dla wykształciuchów"). A jest spora różnica między bezmyślną krytyką a sugestiami co zmienić/poprawić. Ale.... nie mam co prowadzić walki z wiatrakami.

PS. Podaj wynik dodawania: 2 + 4 = 7!!!

anonim
Autor: ArCa   Link do posta
13:13:44, 09-03-08
ja bym powiedzial, ze to raczej dobry wstep do recenzji...

a plytka przekozak wiadomo!

anonim
Autor: twoj diler ma krotkie nogi   Link do posta
13:15:15, 09-03-08
żałosny recenzent, który nie potrafi uzywać jezyka polsiego adekwatnie do okoliczności. "nigdy nie jarały mnie" - co mnie to obchodzi? recenzja ma byc o plycie a nie o Twoich fascycnacjach a poza tym slowo "jarały?". Niepowazny gnój, szkoda ze seba pozwala umieszczac teksty takim cwokom. Przypadkowa osoba ktora tu wejdzie i przeczyta taka recenzje plyty hip-hopowem od razu pomysli "jaki recenzent tacy sluchacze, tacy tworcy".

KobietaZLożySzyderców
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
13:19:33, 09-03-08
Taaaa, cieszmy się i radujmy, ze Truskawa nie wrzuca tu swoich recenzji. Gdybym miała poprawić to co mi się nie podoba, to bym musiała to wszystko od nowa napisać, a nie o to tu chodzi, bo  wpadam to poczytać, a nie wykazywać sie swoimi literackimi umiejętnościami (lub ich brakiem). Skoro masz już na koncie takie teksty, to dalej, napisz to od nowa, bo "ja tu tylko sprzątam" Można tylko powiedzieć, że chłopak ma mały zasób słów żeby brać sie za taki tekst, a po drugie spogląda na sprawę bardzo subiektywnie, a to go z góry dyskwalifikuję, bo recenzja ma przeciwne założenie. Po takich tekstach (czyt. słabych i krótkich) z reguły można zaobserwować falę dłuższych i mądrzejszych komentarzy niż sam komentowany artykuł. Ziomek opowiedział nam o tym co jest na płycie, uzupełniając to swoimi wątpliwymi opiniami, więc bardziej mi to zakrawa pod sprawozdanie ze zbędnymi wtrąceniami, poziomem delikatnie przewyższające "Dalsze losy Pinokia" na 2+. Sugeruję po prostu przesłuchać płytę, a barnej'owi żeby może trochę więcej książek czytał.

anonim
Autor: Yarpus   Link do posta
13:19:34, 09-03-08
"żałosny recenzent, który nie potrafi uzywać jezyka polsiego adekwatnie do okoliczności. "nigdy nie jarały mnie" - co mnie to obchodzi? recenzja ma byc o plycie a nie o Twoich fascycnacjach a poza tym slowo "jarały?". Niepowazny gnój, szkoda ze seba pozwala umieszczac teksty takim cwokom. Przypadkowa osoba ktora tu wejdzie i przeczyta taka recenzje plyty hip-hopowem od razu pomysli "jaki recenzent tacy sluchacze, tacy tworcy"."
Gorzej byłoby gdyby przeczytała komentarze i pomyślała "jakie komentarze, tacy wszyscy słuchacze".
Jeśli jesteś takim zdolnym maestro pióra, może spróbuj? Chociaż powiem ci, że w twoim tekście też nie jest najlepiej z ortografią, wiesz "Ą Ę" Łony i Weba ;-)
No nic, już więcej się nie wtrącam - bo to nie ma chyba sensu. Płyta i tak grzeje mi odtwarzacz od 3 marca i jest świetną niezależnie od tego wszystkiego. :)

rzepakk
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
13:39:08, 09-03-08
Yarpus, czepianie się znakow pod przykladem "Ą Ę" Łony nie jest aż tak trafione bo łona sam mowil w jakims wywiadzie ze nie zawsze pisze znaki. :P ogolnie wazne zeby nie robić błędow a ALT jest pozniej. pozdro

anonim
Autor: Pejotem   Link do posta
13:42:44, 09-03-08
No recka faktycznie nie za bardzo. Płyta kozak.

Księciunio
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
14:37:45, 09-03-08
huj nie rap

anonim
Autor: ema02   Link do posta
15:03:40, 09-03-08
konkrecizna!

Księciunio nie pierdol głupotów głąbie! hehehe

anonim
Autor: Jebana Pała   Link do posta
15:05:14, 09-03-08
Księciunio co by nie komentował to nie pasuje. Jebany hejter

anonim
Autor: jajo.dsg   Link do posta
15:44:50, 09-03-08
masz racje, bo to g-funk

herk aka outsider
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:57:38, 09-03-08
"Dobrze, że ten rap nie mający nic wspólnego z hardcorem" - akurat tak się składa, że ta płyta ma w sobie trochę hardcoru. Nie chodzi tu o typowy, uliczny elo -ziomalski hardcor, lecz bardziej psychiczny. Pamiętam jak w wywiadzie Mes mówił, że pomimo tego że produkcje ma spokojne to jednak tekstowo  mamy do czynienia z hardco. Chodzi tu głównie o przestawianie szalonych historii.
Recenzja mocno kuleje pod względem gramatycznym . W dodatku nie ma tu opisu płyty (nie wspominając o tych ogólnikach). Gdybym nie przesłuchał płyty i polegał jedynie na tej recenzji, to bym się zniechęcił.

Co do płyty, to warta zakupu. Co prawda czasem śpiewane referaty czasem trochę drażnią, jednakże tekstowo i muzycznie płyta bardzo ciekawa.

anonim
Autor: Sandruśśś   Link do posta
16:03:04, 09-03-08
Ale z nich są typy...Ale z nich są ty-py [dla wtajemniczonych jasne;P]...

WWW.MYSPACE.COM/TRUSKAWAPROSTO
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
16:47:43, 09-03-08
Autor: kobietazlożyszyderców
Dodany: 2008-03-09 13:19:33 Host: [ukryty - użytkownik zarejestrowany]

Taaaa, cieszmy się i radujmy, ze kobietazlożyszyderców




JEDEN KAWAŁEK JEST TYLKO DOBRY

SPALENI INNYM SŁOŃCEM

anonim
Autor: Mes Ten Typ, to autentyk   Link do posta
17:27:51, 09-03-08
Po raz pierwszy Truskawa powiedział, że coś nie jest zajebiste. Tyle że każdy tutaj wie, że on nie zna się na rapie, więc nie bierze sobie jego opinii do serca.

anonim
Autor: adam 2126123   Link do posta
17:41:54, 09-03-08
Płyta roku :D

CEBOT666
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
17:49:02, 09-03-08
12. Nie Daj Zrobic Sie W ****
13. Swietej Pamieci (Feat. Malolat)

Tylko te Tracki mi się podobają

anonim
Autor: ezekiel   Link do posta
17:49:55, 09-03-08
tragiczny tekst... ciezko to wogole nazwac recenzja. nie sprawdzilem jeszcze tego materialu ale ten tekst napewno do tego nie zacheca...

anonim
Autor: kapitan anal   Link do posta
18:38:59, 09-03-08
przekombinowana płyta. nie podoba mi sie

anonim
Autor: asasfasf   Link do posta
19:11:54, 09-03-08
Recenzja nie jest zła, a płytka dobra

barnej8
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
19:27:20, 09-03-08
dziekuje za krytyke, nastepnym razem bedzie lepiej. elo

Trener Pokemon!
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
19:32:15, 09-03-08
hujowo barnej weź najpierw potrenuj na kartce, przeczytaj i sam zredaguj

hmr
Autor: hmr   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
20:55:36, 09-03-08
świetna płytka ! ...a recenzja faktycznie kiepava

anonim
Autor: Zylwu   Link do posta
20:56:41, 09-03-08
ej no w moim odczuciu recenzja moz ebyc natomiast (nie powiem nic nowego) plyta musi byc zjebista moz einnym sie nei podobala ale Funk - Dla Smaku tez jest dobra, wogóle zamiast kurwa sluchac tego pierodlonego HG i sluchac o jebaniu policji i o jointach to trzeba posluchac tego. piona + i wogole respect za ta plyte dla Mesa, Stasiaka i Pjusa, a napewnoi nie sciagne jej z neta zanim nie kupie. a wlasnie ktos wie jaka jest cena plyty, bo niewiem czy amm tyle hajsu, wszytsko przebibalem......;/;/;/

neomik
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:04:05, 09-03-08
mnie sie ino podoba spaleni innym słońcem,  luz naturalny  złe nawyki  2 cvztery 7 funk dla smaku duzo lepsza była niz ta co wyszła

Rumcajs i Göring
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:36:09, 09-03-08
Polska język byc trudna rzecz.


Pisac recenzja nie każdy umieć.


Czemu Seba publikować?

anonim
Autor: eeeehehehee   Link do posta
21:45:20, 09-03-08
plyta mesa alkopoligamia monotematyczna??samoboj w pierwszej sekundzie po gwizdku panie recenzencie...

anonim
Autor: Zylwu   Link do posta
21:47:15, 09-03-08
slyszalem ze moz ebyc jakas promocja plyty z koszulka 2cztery7 "SIS" a neomik ciesze sie ze inteligentna wypowiedz na forum ale kzada plyta z udzielm mes'a musi byc lepsza od poprzedniej !!!

anonim
Autor: dredzik   Link do posta
22:24:42, 09-03-08
CO ZA KURWA BURAKI PISZĄ TE RECENZJE....??

WWW.MYSPACE.COM/TRUSKAWAPROSTO
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
22:34:24, 09-03-08
Autor: Mes Ten Typ, to autentyk
Dodany: 2008-03-09 17:27:51 Host: ---.neoplus.adsl.tpnet.pl

Po raz pierwszy Mes Ten Typ , to autentyk powiedział, że coś

nie jest zajebiste. Tyle że każdy tutaj wie, że on nie zna się

na rapie, więc nie bierze sobie jego opinii do serca.

anonim
Autor: bNk   Link do posta
23:31:01, 09-03-08
mam w oryginale... smakuje jeszcze bardziej funkowo! dobra produkcja! piona.

anonim
Autor: Dragz   Link do posta
10:22:45, 10-03-08
zajebista płytka

WWW.MYSPACE.COM/TRUSKAWAPR0ST0
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
10:27:06, 10-03-08
MIAŁEM BYC NA PŁYTCE ALE TERMINY MI NIE SPASOWAŁY POZDRO MES

anonim
Autor: gentleman11   Link do posta
16:41:59, 10-03-08
+ eldo i ciech.... najlepszy numer na płycie - pod względem muzycznym i teksowym....

anonim
Autor: dopesmokerr   Link do posta
17:56:09, 10-03-08
całkiem dobre gówno to ty masz w głowie flecie. Co za kretyńska recenzja

anonim
Autor: kuba_wwa   Link do posta
13:03:34, 11-03-08
Po pierwsze nienawidzę naleciałości z angielskiego typu good shit, bo panowie nie robią "gówna" tylko kawał dobrej muzyki. Technicznie ta płyta jest jedną z lepszych jakie w polskim rapie słyszałem. 
"Nie można jednak do tego soundtracku podchodzić poważnie, bo tematy podejmowane na tej płycie przez raperów nie są specjalnie ważne..." - żenuuuua kolego. Recenzja to to na pewno nie jest, bo za dużo w niej twoich miedzianych myśli.

anonim
Autor: MchS   Link do posta
16:58:15, 11-03-08
Płyta świetna. Najbardzij podobają mi się kawałki:
04. Zle Nawyki
06. Luz Naturalny
10. Jeden Kielon (Feat. Sosh)
12. Nie Daj Zrobic Sie W ****
14. Powod Do Dumy (Feat. Pelson)
16. Nie Traktuj Mnie Jak...
18. Spojrzcie Na Niego
Stasiak wg mnie zrobił największy postęp od "Funk'u dla smaku". Mes i Pjus ciągle na bardzo wysokim poziome.
Jeśli chodzi o gości na płycie najlepiej dla mnie wypadł Pelson, a Eldo chyba trochę minął się z tematem. Ciech całkiem daje radę.


anonim
Autor: infin   Link do posta
21:06:59, 11-03-08
Po pierwsze recenzja do bani. Po drugie Mes zrobił zrobił zajebisty krok do przodu. Pjus troche marniście, ale po raz pierwszy (!) podoba mi sie Stasiak...

btw Slow Motion RLZ!

anonim
Autor: GTW-CHGO USofAproductofthegero   Link do posta
23:15:51, 11-03-08
po przeczytaniu paru komentow jaka ta plyta zajebista jest  sciagnolem to i kurwa jak zwykle sie nie zawiodlem...Polski hh to SCIERWO I IMTACJA a to juz przebija cala reszte

anonim
Autor: sgesgrstgrt   Link do posta
01:35:34, 12-03-08
"Tym razem jednak wyszło całkiem dobre gówno, które mnie naprawdę mocno zaskoczyło"

Wiesz skąd wychodzi gówno chłopcze?

anonim
Autor: mfvgty   Link do posta
12:38:10, 12-03-08
pelson rozjebał mnie swojom zwrotkom

anonim
Autor: atcq   Link do posta
22:40:43, 13-03-08
recenzent żałosny płyta zajebista

Kijuman
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
12:11:26, 14-03-08
poooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Mr. SQN
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
00:30:03, 18-03-08
2Cztery7 :D:D:D:D:D zajebista plytka:D:D:D:D robice tak dalej:D:D:D

Leonardo111
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
10:31:59, 19-03-08
Gówno idź z tym badziewiem jednego wogole kurwa nie słuchać coś tam sapie i wogóle mu się nic nie rymuje a Ten Typ Mes to jak zwykle kurwa huslera udaje pojebany debil kurwa z klipu na przyczepie

anonim
Autor: fannnnn   Link do posta
12:35:56, 21-03-08
płyta 247 do bani --------polecam płytke WBU ,,powiem ci ze"tak powinien brzmiec polski hip hop---------- a 247 to marne hiphopolo     WBU respekt eloooo

anonim
Autor: xyzxycyx   Link do posta
20:11:30, 22-03-08
NAJGRUBSZY RYM W MIEŚCIE ?!   www.myspace.com/kasztan

anonim
Autor: Filipek   Link do posta
23:21:16, 22-03-08
"elitaryzujesz", konkret.

anonim
Autor: kalinnnnn   Link do posta
12:07:21, 28-03-08
płytka słaba jak na mozliwosci mesa powinien nagrac cos a stylu płytki flexip ;;FACH" to byla zajebista płyta w jego wykonaniu jedna z lepszych co ukazała sie na polskim rynku a ogólnie plyka 247 do baniiii niepolecam juz nielegale wychodza lepsze ale co zrobic licza sie znajomosci polecam płytke WBU,,POWIEM CI ZE" naprawde dobra płytka konkretny poznanski hip hop

anonim
Autor: hakaa   Link do posta
12:09:27, 28-03-08
moze ktos wie kiedy nowa płytka wyjdzie karramby

anonim
Autor: warszawiak   Link do posta
14:29:27, 30-03-08
A z poza wwa taki Gural, Peja, Dab, czy Borixon to mają zajebistą wrażliwość. A muzyczne to to jest prawie jak 9 symfonia. Widać, że ze wsi.

anonim
Autor: 2czery7   Link do posta
15:31:21, 30-03-08
Ludzie którzy piszą że to jest marne hip-hopolo są totalnymi imbecylami.... bo to nie jest Hip-Hop tylko G-Funk frajerzy.... Płyta zajebista !!!!

anonim
Autor: jarosss   Link do posta
12:28:35, 01-04-08
płyta do bani szkoda sianka na takie gówno polecam płytke wbu,,powiem ci ze"" nielegal w zajebistym stylu pozdrawiam wszystkich tych którzy w jakis sposób wspieraja poznanska scene hh

anonim
Autor: fatshouboy   Link do posta
13:21:09, 02-04-08
no recenzja slaba jakich malo!  ale ciwcz, bo matury juz niedlugo:)

anonim
Autor: lame_killer   Link do posta
22:52:24, 04-04-08
płyta niszczy, wyjebana

$Dolec$
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
17:08:45, 21-05-08
1.RECENZJA SZABLONOWA tzn.kurwa jebany matole, taka recke mozesz dopasowac do kazdej plyty, jedz?esz ogolnikami 2.RECENZJA NA ODPIERDOL, A PKT ZA NIA DOSTAL SEBA ZASTANOW SIE CO PRZEPUSZCZASZ I ZA CO PLACISZ PUNKTAMI BO KOLES SPRAWIA WRAZENIE ZE NAPISAL STRESZCZENIE CZYJEJS RECEN. OCENIAM JA NA 1+

MsDot
Autor: MsDot   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
16:19:23, 10-06-08
recenzji nie skomentuję, ale płyta jak dla mnie niszczy :) zajebisty klimat, chyba jedna z lepszych,które miałam okazje przesłuchać

anonim
Autor: killer006   Link do posta
12:40:12, 29-06-08
lol

Maniek10
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:31:50, 30-09-08
Dokładnie jestem z MsDot płyta niczego sobie!! Mam nadzieję ze więcej takich będzie z ich strony!! Pozdro.!!

Dodaj wypowiedź

Autor: Podaj wynik dodawania: 2 + 4 =

Pozostało znaków: 1250

Uwaga:
Twój host to ec2-35-172-217-40.compute-1.amazonaws.com (35.172.217.40). Informacja ta zostanie zapisana wraz z Twoją wypowiedzią. W przypadku naruszenia czyichkolwiek dóbr osobistych informacja ta zostanie ujawniona tak aby ułatwić ściganie autora.

Hip-Hop.pl © 2000-2019 ? kontakt ? redakcja ? reklama ? materiały promocyjne ? FAQ, pomoc i zasady ? Polityka Cookies ?