Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - David Banner

 David Banner rap graffiti breakdance video David Banner, david_banner.hip-hop.pl
Urodzony 1973 roku w Jackson w stanie Mississippi.Amerykański raper,aktor i producent.Jego pierwszym legalnym krążkiem był nagrany w 2003 roku album "mississippi:the album".Zbierał on wiele dobrych opinii.Sprzedał się w 460 tysięcznym nakładzie.Drugi...
FOTO_2 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
FOTO_3 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
FOTO_4 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
Urodzony 1973 roku w Jackson w stanie Mississippi.Amerykański raper,aktor i producent.

Jego pierwszym legalnym krążkiem był nagrany w 2003 roku album "mississippi:the album".Zbierał on wiele dobrych opinii.Sprzedał się w 460 tysięcznym nakładzie.

Drugim albumem artysty było "MTA2: Baptized in Dirty Water".Ukazał się w 2003 roku.Gościnnie na płycie można było usłyszeć wiele gwiazd światowego formatu jak
Lil' Flip, Nelly,8bal,Bun B,Scarface,T.I. czy Busta Rhymes.Jednak album sprzedał
się "tylko" w ok 290 tysiącach kopii.

Kolejnym longplayem rapera z Południa był "Certified".Płyta została wydana 20 Września 2005 roku.Poza Bannerem możemy na niej usłyszeć min Twiste,Jadakissa,Buna-b czy too shorta.Album poprzedzały 3 single a ich nazwy to "Ain't Got Nothing" "Touching" i "Play".Jednak tylko ostatni zrobił "szum" w przemyśle muzycznym znajdując się na 7 miejscu w top 100.Sprzedano 300 000 kopii krążka.

Najnowszą płytą jest wydana w 2008 roku "The Greatest Story Ever Told".Pierwszym singlem promującym płytę był "Speaker" nagrany wraz z Lil Waynem,Snoop doggiem i Akonem.Drugim singlem był "Get like me" w którym możemy usłyszeć Chrisa Browna,Jim Jonsa oraz Young Joca.

David Banner reprezentuje Dirty South co bardzo dobrze słychać w jego piosenkach.Zazwyczaj jest to mocny bass,szybkie flow oraz typowo południowy bit.Jeżeli lubisz Południe lub po prostu szybszy kawałek to nie możesz przejść koło jego muzyki obojętnie.

Dyskografia
1999:Grey Skines
2000:Them Firewater Boyz vol1
2003:Mississippi:the album
2005:Certified
2008:The Greatest Story Ever Told


Wielbłąd, 30 lat
mężczyzna, Pokój
Hip-Hop.pl © 2000-2019 • kontakt • redakcjareklamamateriały promocyjneFAQ, pomoc i zasadyPolityka Cookies