Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - Army Of The Pharaohs

 Army Of The Pharaohs rap graffiti breakdance video Army Of The Pharaohs, army_of_the_pharaohs.hip-hop.pl
Army of the Pharaohs to grupa hip-hopowa z Filadelfii, Pensylwanii. Zespół został założony w 1998 roku przez rapera Vinnie Paz (Jedi Mind Tricks).

Oryginalny skład zespołu to Vinnie Paz, Chief Kamachi, Esoteric, Virtuoso, Bahamadua oraz producent Stoupe the Enemy of Mankid. W tym składzie wydali swój pierwszy Maxi Singiel "The Five Perfect Exertions" oraz drugi singiel "War Ensemble".Oprócz jednego mixtape o nazwie "Raw Shit, Collabos and Freestyles", od 2003 roku aż do 2006 roku grupa nie nagrała żadnej nowej produkcji. Po poważnej restrukturyzacji członków zespołu w marcu 2006 roku ukazał się album "The Torture Papers" wydany w wytwórni Babygrande Records. Nowymi członkami grupy zostali Outerspace, Apathy, Reef the Lost Cauze, Celph Titled, Des Devious, Faez One, King Size i 7L (7L & Esoteric), działający w charakterze producenta. Grupę opuścili Virtuoso, Bahamadia i Stoupe the Enemy of Mankind. Do albumu wydane zostały dwa single "The Torture Papers" Maxi-Single oraz Tear It Down . Do utworu Tear It Down nakręcony został również teledysk.W 2007 roku ukazał się drugi album zespołu zatytułowany"Ritual of Battle", ze wsparciem takich raperów jak Jus Allah, Doap Nixon i Demoz. Trzeci album zespołu nosi nazwę "The Unholy Terror" jego premiera przewidywana jest na 2010 rok.

Dyskografia:

Single:
• 1998 The Five Perfect Exertions
• 2004 Livio Signer the King
• 2006 Tear It Down
• 2007 Stegi Killah

Albumy:
• 2003 Raw Shit, Collabos and Freestyles (Mixtape)
• 2006 The Torture Papers
• 2007 Ritual of Battle
Odwet_1, 30 lat
mężczyzna