Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - C-Murder

 C-Murder rap graffiti breakdance video C-Murder, cmurder.hip-hop.pl
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
Corey Miller (ur. 9 marca 1971), lepiej znany pod pseudonimem C-Murder, to amerykański raper i skazany morderca. C-Murder jest bratem Mastera P i Silkk The Shockera oraz wujkiem rapera i aktora Romea.

C-Murder wydał osiem albumów w sumie w trzech różnych wytwórniach: No Limit Records, Tru Records, i Asylum Records. Jego pierwszy album, który pokrył się platyną to Life or Death, który ukazał się w 1998 roku. Corey został skazany na dożywotnie więzienie za morderstwo drugiego stopnia  popełnione w 2002 roku.

C-Murder był częścią rap grupy TRU. Był także członkiem supergrupy 504 Boyz, która w 2000 roku nagrałą hit  "Wobble Wobble". W tym samym roku, C-Murder wydał swój trzeci album, Trapped in Crime, który zawierał przebój "Down 4 My Niggaz" z gościnnym udziałem Snoop Dogga i Magica. Następny album Tru Dawgs został wydany w 2002 roku. W 2005roku C-Murder nagrał   The Truest $#!@ I Ever Said. Jego album Screamin'4 Vengeance, został wreszcie wydany w sklepach w dniu 1 lipca 2008 roku.

Dyskografia:
1998: Life or Death
1999: Bossalinie
2000: Trapped in Crime
2001: C-P-3.com
2005: The Truest Shit I Ever Said
2006: The Tru Story: Continued
2008: Screamin' 4 Vengeance
2009: Calliope Click Volume 1

Cisowianka, 24 lata