Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - D-Flame

 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
D-Flame (19 września 1971) to niemiecki raper i muzyk reggae z Frankfurtu nad Menem.

D-Flame rozpoczął swoją karierę pod koniec lat 80. Wydał pięć albumów. "Basstard" w roku 2000 który  można określić jako mieszankę hip-hop i dancehall. Bardziej Hip Hop’owy był jego drugi album, "Daniel X - eine schwarze deutsche. Można go nazwać audiobiografią. Kolejny album był mieszanką muzyki reggae i dancehall, który został opublikowany w 2003 roku i nosił tytuł "Unaufhaltsam". W 2006 roku opublikował  album"FFM".

D-Flame współpracował z wieloma znanymi i cenionymi artystami jak Seeed, Samy Deluxe, Jan Delay, Denyo 77, Xavier Naidoo, Azad, Afrob, Tone i J-Luv. Prowadził radiowy show w każdy wtorek na temat rapu, dancehall’u i reggae.
Podczas swojej kariery, wspierał wielu innych artystów hip-hop na żywo i dogrywając się gościnnie. Na początku 2008 r. poparł Hamburg hip-hop na Dynamite Deluxe "TNT" tour.

Jego nowy album "Stress" został opublikowany w dniu 14 Listopada 2008 roku.

Dyskografia:

Albumy:
2000
: Basstard
2002
: Daniel X – Eine schwarze deutsche Geschichte
2003: Unaufhaltsam
2006
: F.F.M.
2008
: Stress

Single:
1999
: Heisser
2000
: Sorry (feat. Eißfeldt)
2001
: Sie Macht Mich Glücklich
2002
: Mehr als Musik (feat. Tone)
2002: Heimatlos
2002
: Stopp
2003: Kopf Hoch
2003
: Du Kennst Mich Nicht
2006
: Burnin' Nonstop (feat. Wayne Marshall)
2007
: Mom Song
2008
: It's on (feat. Scola)
2008: Solution (feat. Scola)
2009: Immer noch
To Jest Hart..., 8 lat
mężczyzna, Hradec Králové