Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje

hip-hop.pl »

Różni Wykonawcy - U Ciebie W Mieście 2

 Różni Wykonawcy rap graffiti breakdance video Różni Wykonawcy, rozniwykonawcy.hip-hop.pl

Różni Wykonawcy - "U Ciebie W Mieście 2"

(2005, Embargo Nagrania, Album)
Muzyka rap hip-hop mp3 Różni Wykonawcy - U Ciebie W Mieście 2,
średnia ocena: 10.00 (1)
Zaloguj się aby ocenić album.


Rok 2004 przyniósł nam wiele dobrych płyt, miedzy innymi epkę "U Ciebie W Mieście", na której można było usłyszeć m.in. Vienia, Pelsona, WWO oraz Fenomen. Promowała ona bodajże pierwszy w historii polski tour, finansowany przez Reebok'a. Ciąg imprez cieszył się dużym zainteresowaniem, dlatego powrócił w roku 2005. To samo tyczy się promującej go płyty, jednak tu sytuacja wygląda już trochę inaczej.

Pierwsza, widoczna na pierwszy rzut oka różnica to znacznie poszerzony skład artystów występujących na koncertach z serii "Reebok Hip-Hop Tour 2005". Druga sprawa to fakt, iż tym razem na sklepowe półki trafia pełnoprawny LP z 15 kawałkami i klipem promującym CD. Inna kwestia, że znaczna część z utworów to remixy, ale słucha się ich nader dobrze. Za teksty odpowiadają Vienio, Pele, Foster, Ero, Doni, Kosi, Seti, Pezet, O.S.T.R. oraz - uwaga - Lil Dap of Group Home. Przyznać trzeba, że zapowiada się wyśmienicie.

Tak jest też w rzeczywistości. Płyty słucha się świetnie, beaty są dopieszczone, teksty również, nie można się przyczepić do nowych aranżacji utworów, są po prostu bardzo dobre i świetnie pasują do wokali. Żałować można tylko, że Lil Dap udziela się w jednym utworze (i rzecz jasna jego dwóch remixach). Trzeba tu wspomnieć, że za podkłady i remixy odpowiadają: Kuba O., Vienio, Noon, Korzeń, O.S.T.R., Dj Seb, Szczur, Romek, Dezmond, Waco, a skreczami zajął się Dj Cent. Jak widać pracę powierzono nie tylko najbardziej zasłużonym producentom, ale i debiutantom, którzy jednak trzymają wysoki poziom. Jedyny wyjątek to bit Vienia do utworu "Tracisz Grunt", jest po prostu denerwujący, może to kwestia tego, że jest za głośno w porównaniu z wokalem, chociaż moim zdaniem to wina złego doboru sampla, który kaleczy uszy. Natomiast ten sam utwór, z beatem od Dezmonda, wypada już bardzo dobrze. No cóż każdemu może zdarzyć się wpadka, nawet takiemu weteranowi sceny jak Vienio.

Podsumowując płyta jest naprawdę bardzo dobra i godna uwagi. Każdy powinien dołączyć ją do swej kolekcji, zwłaszcza, że według oficjalnych informacji wszyscy wykonawcy zrzekli się honorariów, decydując tym samym, by przeznaczono je na zorganizowanie wyjazdów dla najbiedniejszych dzieci. Ładny gest, niech on będzie dodatkową zachętą do nabycia płyty. Ocena końcowa 9/10.


Info
Edoudoedoer ;], 29 lat
dodano: 2005-05-17

średnia ocena: 0.00 (0)
Aby ocenić recenzję musisz się zalogować
anonim
Autor: JLB JLB JLB JLB JLB   Link do posta
19:18:39, 17-05-05
Spoko płyta, polecam!!! elo

anonim
Autor: krasnal chałabała   Link do posta
20:03:40, 17-05-05
spoko płyta- chyba cie porypało 4 kawałki a reszta mix ,syf, jeden kawałek jest dobry z ekipo jwp ,chajs za nio poleci a czego se tam posłuchasz ,szkoda słów

aiyo
Autor: aiyo   Link do posta
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
20:10:47, 17-05-05
plyta beznadziejna podobnie jak recenzja przeciez w tych kilku zdaniach nie pisze kompletnie nic ciekawego zachecajacego czy przeciwnie negujacego ta pozycje to jest jakies nieporozumienie zeby tak spory portal nie mial scislej grupki osob ktore potrafia napisac dobra recke i zebt taki gowniany tekst odrazu wykladac na strone glowna nie rozumiem jak to dziala

anonim
Autor: debrtyh   Link do posta
20:34:22, 17-05-05
Autor: krasnal chałabała chyba 7 a nie 4

anonim
Autor: pfffff   Link do posta
21:00:49, 17-05-05
lol - to ma byc recenzja?;] poza tym ta epka jest slabiutka, dla jednego dobrego kawalka (no jeszcze jwp trzyma poziom - czyli dwóch) przeciez nie bede kupowal plyty. a remixy sa takie jakies... nijakie? :| zreszta sami zadecydujcie

anonim
Autor: pllomien85   Link do posta
21:29:53, 17-05-05
co to za recka? przejebanie slaba plyta. lepiej by im wyszlo singiel z klipem zrobic zamiast 15 trackow nedznych i oklepanie nudnych. aaaaaa

stasiu34
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
21:32:48, 17-05-05
Kupie ją razem z POE!!!

anonim
Autor: Rastafarianin   Link do posta
21:37:46, 17-05-05
Brdzo krótka płyta czy już dobrzy raperzy nie mają pomysłów? powinni czasnąć przynajmniej 12 nowych kawałków szczególnie że jest ich wielu

anonim
Autor: juk   Link do posta
11:00:50, 18-05-05
powinni trzasnac wiecej bo nie oplaca sie sciagac

anonim
Autor: elohardkor   Link do posta
11:06:10, 18-05-05
pezet niech sobie organizuje z eldo albo kurwa kretem jakies tour.zamiast niego HG lub WWO lub F.I.R.M.A. lub WSP ELO ! JEBAĆ POLICJE I SYF KTORY TERAZ POWSTAJE !!!!!!!!!!!

anonim
Autor: Fuck elohardkor   Link do posta
13:13:33, 18-05-05
Ty-elohardkor! wal sie na ryj... pezet jest mistrzem i sie od niego odwal albo ci ryj rozjebie szmato!

anonim
Autor: Wujek Slawek   Link do posta
13:41:04, 18-05-05
Dla manie najlepsze kawałki to Pezet-Noon - Siedem Dni i "U ciebie w miescie (Waco rmx). Ogulnie płytka krótka ale mi sie podoba.

Kardziu
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:32:56, 18-05-05
Wypasiona płytka... polecam warto kupić ... Najlepsze kawałki to Ostr , Pezet i tytułowe U Ciebie w miscie 2 !! :)

anonim
Autor: koaller   Link do posta
16:43:59, 18-05-05
jwp dobreeee

anonim
Autor: Oczy na szybe   Link do posta
19:46:22, 18-05-05
najlepeij pezet i jwp najlepszego chłopaki

anonim
Autor: JoteF   Link do posta
10:04:03, 19-05-05
Jasnie Wielmozni Panowie zadza na tej epce, generalnie to bedzie ich rok, ich plyta i 3-cia WWO-klasyki same w sobie, na bank plyty roku . . .

Babilon
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
15:06:23, 19-05-05
ein moiment - a gdzie HG...miało być?

anonim
Autor: rbk tour jestem na pewno   Link do posta
21:02:18, 19-05-05
elegancka plytka poza ostrem ktory chyba sam nie wie co nawija. wszyscy na poziomie ... jwp kozak z podkladami kubao i rmx szczura kozak gangsta

anonim
Autor: UNDG!   Link do posta
12:08:20, 22-05-05
OSTR wszystkich tam rozpieprzył, o czym wy wogole tutaj rozmawiacie. A jak masz 12 lat i nie rozumiesz o czym rymuje to skoncz bawic sie w recenzje.

anonim
Autor: trhuj   Link do posta
11:55:59, 23-05-05
pojebalo:P

anonim
Autor: do UNDG!   Link do posta
18:44:24, 04-06-05
ostr ma tak pojebane te teksty ze bez kitu w chuj trudno jest go zrozumiec i nie powiesz mi ze nie. kiedys pisal z sensem a teraz nie wiem o co mu chodzi w tych kawalkach...no rzuc okiem na tytuly z np. jazzurekcji czy jazzu w..... moim zdaniem sie wypalil. tyle. a w kawalku UCWM2 nawinal najchujowiej. postawe ma dobra ale teksty chujowe i zbyt pogmatwane

anonim
Autor: do UNDG!   Link do posta
18:45:10, 04-06-05
i nie powoluj sie na moj wiek bo mam na pewno wiecej lat od ciebie :]

anonim
Autor: MArek Marecki   Link do posta
22:08:19, 04-06-05
Napisz kurwa jeszcze z 10 postów jaki O.S.T.R. jest nieładny bo nie rozumiesz jego tekstów. Słuchaj sobie może Libera czu Jeden Osiem L ( nie wrzucam tu na nich) to wtedy napewno zrozumiesz ich teksty a ambistniejszy rap zostaw w spokoju. pozdro

anonim
Autor: >mass<   Link do posta
17:34:09, 05-06-05
nie slyshalam calosci ale "u ciebie w miescie 2" jest totalnym shokiem.. zajebiscie wyshlo =)) a gdzie moje HG ?! =(

anonim
Autor: DelRos   Link do posta
20:33:43, 05-06-05
O.S.T.R wymiata. Kurwa jak jakies dzieciaki go nie rozumieja niech sie wezma za jebane Jeden Osiem L albo DSonia i Libera.

anonim
Autor: aaaaa   Link do posta
15:16:39, 09-06-05
A mi sie i tak najbardziej Mala Chinka podoba :P

anonim
Autor: hah   Link do posta
20:05:19, 17-06-05
O czym w pieprzycie przeciez EP'ka zajebista. Najlepsze to: Pezet, O.S.T.R. i tytulowe "U Ciebie w Mieście".

anonim
Autor: Jamro666   Link do posta
16:29:56, 27-07-05
Kurwa jebane chuje siedzą na tym forum. Kurwa nie znacie się na hip-hopie najlepsi są Vienio & Pele, Pezet Noon a O.S.T.R niech wypierdala bo to kutas z niego kiedyś spiewał dobrze był szanowany a teraz 2 jego płyty mam na myśli Jazz W Wolnych Chwilach i Jazzurekcja są tak chujowe że masakra nie wiem co się z nim stało.Najlepsza Scena to Scena Warszawska niema Bata. Pozdro dla Vienia i Pelego i całego z Zip Skałdu

anonim
Autor: leo   Link do posta
01:19:29, 19-08-05
ostr roxxx, a że nie nawija dosadnie tylko użyje metafory nie znaczy że gada bez sensu. zrozumcie że tak mówiąc umniejszacie tylko swojej inteligencjiiiiii

anonim
Autor: hujwamwdupe   Link do posta
23:26:28, 11-10-05
hejterzy do domu jestesxcie wszyscy pojebani na huj pierdolicie czy plyta jest taka czy sraka zostawcie do dla siebie huj was to inerere czy ktos pierdoli cos czy nie no i tyle ode mnie elo dla was hg promotorzy rap

anonim
Autor: bkt   Link do posta
21:26:50, 24-12-05
Jamro666 jesteś jebnienty. Vienio i Pele się zjebali a Ostr sie rozwija muzycznie i w rymach. Zdisuje każdego. Na wolno Ostr zje Vienia i Pelego i kurwa 10 ich ziomków naraz. Vienio i pele liczyli sie jak współtworzyli Molestę. Teraz są chujow jak Cne i WSZ i jak twoke posty dziwko. Jesteś śmieciu z Warszawy i uażasz tylko warszawskie składy. Takich chujów jak ty trzeba jebac publicznie. Masz zbyt krótkiego chuja by posłuchać czegoś spoza Warszawy.  

Szalony Kefir
Wyślij prywatną wiadomoś do użytkownika
09:16:32, 06-02-06
Płyta jest po prostu wypasiona.Nie ma słabego kawałka.A najlepszy jest ,,TRACISZ GRUNT"Vienia & Pelego w wersji oryginalnej,bo remix taki trochę lipny,ale nie odstający.

anonim
Autor: Mc Technik   Link do posta
16:40:16, 04-03-06
Wiecie co ja nigdu nieuwazalem OSTR'EGO za swietnego rapera.Ok jest dobry ale wedlug mnie TETRIS jest o 2 klasy lepszy.

anonim
Autor: Profit 4 live fulls   Link do posta
12:21:30, 08-07-07
Ten typ co podpisał się elohardcore jest ostro pierdolnięty mówiąc że pezeti eldo są marni, jego HG, firma i ten innys syf ze studzienek kanalizacyjnych jest pustz pewnie tak samo jak on sam. Co to za zespoły które pieprzą wkółko o paleniu zioła, ławce, pierdoleniu policji bez podstawnie. Zamiast dawać w utworach pewne nadzieje, perspektywy na polepszenie się życia ludzi z biednych dzielnic, mówią o rzeczach na maxa przyziemnych. Teksty ubogie lirycznie, bo autorzy skończyli podstawówkę....Ludzie słuchając takiego artystycznego kiczu sami stają się płytcy intelektualnie. Z tego wyłania się obraz człowieka który nigdy nie wyrwie sie z ławki, a przecież o to właśnie chodzi. Czysty, prawdziwy, nośny hip-hop nigdy nie umrze, Nas się mylił....

anonim
Autor: Profit 4 live fulls   Link do posta
12:30:36, 08-07-07
Ty bkt ską jesteś? z \Rosji? kurczę po wypowiedzi wydajesz sie być totalnym głąbem, serio. Co prawdz zgadzam się z tobą co do Ostrego i jego umiejętności wolno stylowych. Nie porównuj Ostrego z Pelsonem i Vieniem bo jedni i drudzy reprezentują zupełnie inne style. Pewnym stało się że twoja znajomość Polskiego hip-hopu jest znikoma i uboga. Prawda w oczy kole.

anonim
Autor: Profit 4 live fulls   Link do posta
12:36:29, 08-07-07
Ej JAMRO666 jesteś naj bardziej pierdolniętym typem na całym tym forum. Jesteś biedny w wiedzę o hip-hopie, a znawca z ciebie żaden.

anonim
Autor: Profit 4 live fulls   Link do posta
12:40:26, 08-07-07
Marek Marecki pozdro i szacunek za dobrą wypowiedź chyba wiesz o co chodzi. Pozdrowienia od WZO składu ze Szczecinka. Piss esse.

anonim
Autor: JACEK Z GANSTA CITY HEHE   Link do posta
15:24:05, 08-07-07
EJ WY KURWA BRUDY   CZY WY WOGULE WIECIE CO JEST RAP??????
ZOSTAWCIE WYPOWIEDZI OPARTE NA PATOLOGICZNYCH HISTORIACH Z BLOKOWISK W DOMU SPIERDALAć D O GIMAZJUM UCZYć  SIę  A NIE BAWIC SIę W RECENZJE BITHEZZ.
JEDYNIE O.S.T.R TO RAPER KTóRY WIE O CZYM MóWI  ALE CO WY KURWA WIECIE ????????
SłYSZELIśCIE HOLLYłODź    CZUJECIE JEJ KLIMAT   NIE KURWA   WOLICIE    BASIK STOPKE I TEKSTY O HUJU  O HUJUUUUUUU   PROPONUJE WAM  ZAłATWIC SOBIE SKłADANKę TECHNO  TAM PRZYNAJMNIEJ NIE BęDZIE SIę MARTWIC ZAWIłOśCIA PRZEKAZU  GANGSTERZY.
ZOSTAWCIE MUZYKę   I NAUCZCIE SIę JA ODRóżNIAć OD EKSPERYMENTóW CHłOPACZKóW  CO DOSTALI KONTRAKT PO ZNAJOMOSCI...
PUSTO W GłOWACH PUSTO W POLSCE  
POZDROWIENIA DLA KACZORóW ....
A CI CO KMINIą NIECH TRZYMAJA SIę RAZEM

Dodaj wypowiedź

Autor: Podaj wynik dodawania: 3 + 4 =

Pozostało znaków: 1250

Uwaga:
Twój host to ec2-52-91-245-237.compute-1.amazonaws.com (52.91.245.237). Informacja ta zostanie zapisana wraz z Twoją wypowiedzią. W przypadku naruszenia czyichkolwiek dóbr osobistych informacja ta zostanie ujawniona tak aby ułatwić ściganie autora.

Hip-Hop.pl © 2000-2018 • kontakt • redakcjareklamamateriały promocyjneFAQ, pomoc i zasadyPolityka Cookies