Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - Blaq Poet

 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
Wilbur Bass, znany również jako Blaq Poet, amerykański raper pochodzący z Queensbridge. Obecnie jest członkiem wytwórni Year Round Records.

Swoją przygodę z rapem zaczął w roku 1986 roku. Nagrał on wtedy kawałek "Beat You Down", który był dissem na KRS-One, ale w 2007 r. rywale spotkali się na jednym tracku. W 1990 r. razem z DJ Hot Day utworzył grupę, która nosiła nazwę "Without Warning". Żadna wytwórnia nie chciała podjąć się wydania ich drugiego albumu. W tym czasie Poet stworzył bardziej udaną grupę z KL, Kyron i Hostyle. W 2000 r. Dj Premier wyprodukował dla nich dwa kawałki. Grupa zdążyła wydać 2 albumy zanim ich drogi się rozeszły.

Najbardziej oczekiwany album Bass'a ujrzał światło dzienne w roku 2009. Nosi on nazwę "The Blaqprint". i w 90% został wyprodukowany przez DJ Premiera.

Dyskografia:
1991: Without Warning (Collabo with DJ Hot Day as PHD)
2006: Rewind: Deja Screw
2009: Blaq Out
2009: Tha Blaqprint
2009: Collection Rare Tracks
2020 - Przeg..., 26 lat
mężczyzna, Zakrzew