Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - Blueprint

 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
Albert Shepard, lepiej znany jako Blueprint, to raper i producent z Columbus w stanie Ohio. Należy do grup Soul Position (z RJD2) i Greenhouse Effect (z Illogic). W 2000 zajął drugie miejsce w zawodach freestyle'owych Scribble Jam. W 2002 wystąpił w nagraniu "Final Frontier" z albumu "Deadringer" RJD2. W 2003 wypuścił album "The Weightroom" nakładem własnego labelu Weightless Recordings. Z czasem związał się z labelem Rhymesayers Entertainment. Do wiosny 2014 współpracował z takimi wykonawcami jak Atmosphere, Aesop Rock, Eyedea & Abilities, Sage Francis, Jake One, Cannibal Ox, Vast Aire, Mr. Lif.

Dyskografia:
The Weightroom (2003)
Chamber Music (2004)
The Vitamins & Minerals EP (2004)
1988 (2005)
Boombox (2005)
Iron & Niacin (2006)
Blueprint vs. Funkadelic (2008)
Sign Language (2009)
Blueprint Who (2010)
Adventures in Counter-Culture (2011)
So Alive (2011)
Weightless Radio (2011)
Deleted Scenes (2012)
Respect the Architect (2014)