Aby zapewnić prawidłowe działanie strony oraz żeby hajs się zgadzał używamy ciasteczek.
Szczegółowe informacje
button_zwin_rozwin

hip-hop.pl »

wizytówka - Busdriver

 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
 Rap graffiti grafiti grafitti breakdance Hip-Hop  
Regan John Farquhar (ur. 12 lutego 1978), lepiej znany pod pseudonimem Busdriver, to raper i producent z Los Angeles. Debiutancki album "Memoirs of the Elephant Man" wypuścił w 1999 roku, znalazły się na nim utwory z gościnnymi występami m.in. Abstract Rude czy 2Mex. Z krążka pochodzą trzy single "Walking Dead", "Get on the Bus" i "Party Pooper". W 2002 raper wydał drugi album "Temporary Forever", na którym wsparli go Aceyalone, Radioinactive i grupa Of Mexican Descent. W lutym 2003 Busdriver wypuścił album "The Weather", który stworzył wraz z Radioinactive i Daedelus. W latach 2004-2009 raper wypuścił cztery albumy "Cosmic Cleavage", "Fear of a Black Tangent", "RoadKillOvercoat" i "Jhelli Beam". Raper miał okazję przy nich współpracować z takimi producentami jak Danger Mouse (współtwórca duetu Gnarls Barkley), Nosaj Thing czy Daedelus. W 2010 roku Busdriver wydał pierwszy mixtape "Computer Cooties". W 2011 roku Busdriver i Nocando jako duet Flash Bang Grenada wydali album "10 Haters". W kolejnych latach raper wypuścił albumy "Beaus$Eros" i "Perfect Hair" (na którym pojawili się m.in. Aesop Rock, Danny Brown i Open Mike Eagle) oraz mixtape'y "Vidal Folder" i "Thumbs". Busdriver ma też w swojej dyskografii jedną EP-kę "Arguments with Dreams" z 2012 roku i trzy kompilacyjne albumy.

Dyskografia:
Memoirs of the Elephant Man (1999)
Temporary Forever (2002)
The Weather (2003) (z Radioinactive i Daedelus)
Cosmic Cleavage (2004)
Fear of a Black Tangent (2005)
RoadKillOvercoat (2007)
Jhelli Beam (2009)
10 Haters (2011) (z Nocando, jako Flash Bang Grenada)
Beaus$Eros (2012)
Perfect Hair (2014)